SZCHENYI-2020

Varga Kreatív Mérnöki Iroda Korlátolt Felelősségű Társaság

Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása kombinált hiteltermék keretében GINOP-2.1.2-8-1-4-16-2018- 00499 azonosítószámú támogatás

A projekt költségvetése:

Szerződött támogatási összeg: 62 536 553 Ft

A konstrukció keretében igényelt kölcsön: 39 795 989 Ft

Megvalósítási időszak: 2019. 05. 02. – 2022. 06. 30.

Együttműködő partnerek a projektben:
Vezető partner: Gazdaságfejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkárság

A projekt fő tevékenységei:

Kombinált őrlő berendezés megtervezése, kikísérletezése és legyártása.

A projekt fő várható eredményei:
A projekt során az őrlő és osztályozó gépeket egyesítik, amelynek végeredményeként egy kombinált őrlő berendezést kapunk. A fejlesztés eredményeként új lehetőség nyílik arra, hogy egy menetben lehessen zöldséget, gyümölcsöt, valamint fűszer szárítmányokat aprítani, mindezt egyéni méretezéssel.

Az innovációnak köszönhetően az alacsonyabb árbevételű vállalkozások, vagy akár kisebb gazdák is hozzájuthatnak egy komplett, jól működő őrlőrendszerhez, mivel a jelenlegi árnál jelentősen kedvezőbben lehet majd beszerezni. Ennek oka, hogy nem több gépet összekötve kell létrehozni az őrlőrendszert, amihez nagy üzemterület is szükséges, hanem elegendő a kisebb berendezést a már meglévő üzemben elhelyezni, ami méretéből adódóan akár egy sarokban is elfér. Komplexitása miatt anyagköltsége is alacsonyabb, valamint energiaigénye is kisebb. A gazdasági előnyök mellett az élelmiszer végtermék tekintetében is egy kedvező berendezésről beszélhetünk, mivel a kisebb térben való őrlésnek köszönhetően egy előreláthatólag 30-40%-kal magasabb beltartalmú végtermék érhető el. A könnyű tisztíthatósága révén a gép állási ideje csökken, ezáltal is növelve a hatékonyságát.

 


Kedvezményezett neve: VARGA KREATÍV MÉRNÖKI IRODA Korlátolt Felelősségű Társaság     SZCHENYI-2020

projekt címe: A VARGA KREATÍV MÉRNÖKI IRODA KFT. KOMPLEX VERSENYKÉPESSÉG NÖVELŐ FEJLESZTÉSE

 A szerződött támogatás összege: 13 504 734 Ft

A támogatás mértéke: 69,96 %

a projekt tartalmának bemutatása:

A fejlesztés keretében vállalkozásunk, a tevékenység jellegéhez igazodó eszközbeszerzést valósított meg az alábbiak szerint:

Az ipari elszívó és szellőztető rendszer beszerzése régóta prioritás volt, ezzel jelentősen javítottuk a munkahelyi környezetet. A komfortosabb és egészségesebb munkakörnyezetet segít megtartani a munkavállalókat, a kisebb terhelés mellett a munkára jobban tudnak koncentrálni.

A beszerzett anyagvizsgáló keménységmérővel az általunk gyártott berendezések pontos kalibrálását “házon belül” el tudjuk végezni, azaz a hivatalos minősítéseket megelőzően önrevízió keretében meg tudjuk állapítani a termékek megfelelősségét, elkerülve a termékek drága és image romboló hibával záródó minősítését. Esetleges probléma esetén a korrekciót el tudjuk végezni és kizárólag teljesítmény nyilatkozat szerinti hibátlan gyártmányokat értékesítünk, így a garanciális kötelezettségeink is a minimális csökkenhetnek jelentős pénzügyi megtakarítással.

Fejlesztéseinkkel magasabb munkaminőséget teremtettünk, ezáltal megerősítve helyünket a piacon. Ennek köszönhetően remélhetőleg nem kell majd egyetlen egy munkavállalónktól sem elköszönnünk. Termelékenységünk a tisztább munkakörnyezet megvalósításával, valamint a saját üzemben elvégzett egyedi vagy sorozat gyártás gyorsításával növekedik. Az új területekre történő gyártás képességével meglévő partnereinkkel is erősödik a kapcsolat, egy helyről tudnak majd egyre több mindent megrendelni és beszerezni. A fejlesztés kapacitásbővítést eredményezett a fejlesztett tevékenység vonatkozásában, így a munkavállalók megtartása várhatóan hosszú távon biztosított, tekintettel a többletkapacitás munkaerő-igényére.

A pályázat keretében beszerzett eszközök:

  • Ipari elszívó és szellőztető rendszer
  • Lynx Dimo NEXT fejlett Rockwell keménységmérő

a projekt befejezési dátuma: 2021. 12. 17.

a projekt azonosító száma: GINOP-1.2.8-20-2020-00934