SZCHENYI-2020

Varga Kreatív Mérnöki Iroda Korlátolt Felelősségű Társaság

Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása kombinált hiteltermék keretében GINOP-2.1.2-8-1-4-16-2018- 00499 azonosítószámú támogatás

A projekt költségvetése:

Szerződött támogatási összeg: 62 536 553 Ft

A konstrukció keretében igényelt kölcsön: 39 795 989 Ft

Megvalósítási időszak: 2019. 05. 02. – 2022. 06. 30.

Együttműködő partnerek a projektben:
Vezető partner: Gazdaságfejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkárság

A projekt fő tevékenységei:

Kombinált őrlő berendezés megtervezése, kikísérletezése és legyártása.

A projekt fő várható eredményei:
A projekt során az őrlő és osztályozó gépeket egyesítik, amelynek végeredményeként egy kombinált őrlő berendezést kapunk. A fejlesztés eredményeként új lehetőség nyílik arra, hogy egy menetben lehessen zöldséget, gyümölcsöt, valamint fűszer szárítmányokat aprítani, mindezt egyéni méretezéssel.

Az innovációnak köszönhetően az alacsonyabb árbevételű vállalkozások, vagy akár kisebb gazdák is hozzájuthatnak egy komplett, jól működő őrlőrendszerhez, mivel a jelenlegi árnál jelentősen kedvezőbben lehet majd beszerezni. Ennek oka, hogy nem több gépet összekötve kell létrehozni az őrlőrendszert, amihez nagy üzemterület is szükséges, hanem elegendő a kisebb berendezést a már meglévő üzemben elhelyezni, ami méretéből adódóan akár egy sarokban is elfér. Komplexitása miatt anyagköltsége is alacsonyabb, valamint energiaigénye is kisebb. A gazdasági előnyök mellett az élelmiszer végtermék tekintetében is egy kedvező berendezésről beszélhetünk, mivel a kisebb térben való őrlésnek köszönhetően egy előreláthatólag 30-40%-kal magasabb beltartalmú végtermék érhető el. A könnyű tisztíthatósága révén a gép állási ideje csökken, ezáltal is növelve a hatékonyságát.