A szárítmányokat általában nem tekintjük romlékonynak, azonban ezek is tartalmaznak élő mikroorganizmusokat, amelyek az élelmiszer romlásán túl akár egészségártalmat is okozhatnak.

Berendezéseink feladata a mikrobiológiailag kifogástalan élelmiszerek biztosítása. Eljárásunk nem alkalmaz besugárzást, nem gázosít, valamint egyéb kemikáliákat sem használ. A kezelendő termék felületén a csíraölő hatást a vízgőz magas hőmérsékletű kondenzációja váltja ki, melynek segítségével min. 95-99 %-os összcsíraszám csökkenés érhető el anyagminőségektől függően.

Kezelési mérettartomány: 0,1 – 80 mm

Standard és nyomás alatti berendezéseket gyártunk, különböző gőzkezelési térfogattal.

Mikrobiológiai paraméterek:

– CPM összesen       max: 50.000/g
– Coli                        max: 100/g
– Penész                    max: 100/g
– Bacilus cereus        max: 100/g
– Staphilococcus       – negatív
– Salmonella             – negatív

csírátlanítás

1. VKMI – 2000 Csíraszegényítő fűszernövényekre “KO”
Feladata a mikrobiológiailag kifogástalan élelmiszerek biztosítása. Eljárásunk nem alkalmaz besugárzást, nem gázosít, valamint egyéb kemikáliákat sem használ. A kezelendő termék felületén a csíraölő hatást a vízgőz magas hőmérsékletű kondenzációja váltja ki. Berendezésünk 0,3-80 mm mérettartományú szilárd, száraz termékek csíraszegényítésére alkalmas. A 2000 l/óra teljesítmény 1 perces kezelési időre, max. 50 mm-es rétegvastagságra és 240 mm széles hasznos szalagfelületre vonatkozik szárított hagymaszelet esetén. A gép folyamatos üzemű, az áthaladó anyagmennyiség, a gőzkezelési és szárítási idő fokozatmentesen állítható. A csírátlanító berendezésbe a termék adagolócsiga vagy szalag  segítségével egy rezgőadagolón  keresztül jut.  A tartályon belüli kondenzáció elkerülését, valamint a magas csírátlanítási hőmérsékletet a gőzfűtésű köpeny biztosítja. A gőztérből kikerülő anyag terítőcsigára jut, mely a szárítószalagon teríti el egyenletesen a terméket. A szárító keresztáramú, feladata a termék megemelkedett nedvességtartalmának és hőmérsékletének csökkentése. A nedves levegő elszívását, valamint a száraz, előmelegített levegő befúvását 2 db ventilátor végzi. A befúvott levegő finom porszűrőn keresztül jut a szárítóba, ahol 5 db egymás felett elhelyezkedő, légáteresztő szalag található. Az egyes szalagok közötti légelosztást zsaluk segítségével állítjuk. Az elszívott levegő szilárd anyag szűrését multiciklon végzi. A párás levegő a kéményen át távozik. A szárítóból kilépő áru anyagféleségtől függően egy szállítószalagon, vagy szállítócsigán keresztül zsákolható le. A berendezés segítségével elérhető min. 95 %-os összcsíraszám csökkenést mikrobiológiai mérésekkel támasztjuk alá.

Műszaki adatai:
– Szélesség x Hosszúság x Magasság: 4100x7000x3600 mm Géptömeg: 1800 kg
– Elektromos teljesítményigény: 15 kW
– Gőzteljesítmény: 200 kg/h telített gőz
– Max. nyomás: 4,5 bar
– Szárító légteljesítmény: 4500 m3/h
– Max. hőmérséklet: 110 °C
– Hűtőteljesítmény: 8 kW
– Min. hőmérséklet: 5 °C
– Készáru teljesítménye: 200 kg/h

2. VKMI – 2000Ny Csíraszegényítő fűszernövényekre “KO” – nyomás alatti
Feladata a mikrobiológiailag kifogástalan élelmiszerek biztosítása. Eljárásunk nem alkalmaz besugárzást, nem gázosít, valamint egyéb kemikáliákat sem használ. A kezelendő termék felületén a csíraölő hatást a vízgőz magas hőmérsékletű kondenzációja váltja ki. A berendezés 2000 l/ó maximális térfogatáramon, 0,5 bar túlnyomáson üzemel, 1 szalagos, valamint pneumatikus szárítóval és osztályozó berendezéssel ellátott. Poros anyagok mellett, különböző szárítmányok csíraszámának csökkentése gőz segítségével – 100 mikron – 40 mm -, majd a csírátlanított anyag visszaszárítása kezdeti nedvességtartalomra, valamint lehűtése szobahőmérsékletre. A gép folyamatos üzemű, az áthaladó anyagmennyiség, a gőzkezelési és szárítási idő fokozatmentesen állítható. A csírátlanító berendezésbe a termék adagolócsiga vagy szalag  segítségével egy rezgőadagolón  keresztül jut.  A tartályon belüli kondenzáció elkerülését, valamint a magas csírátlanítási hőmérsékletet a gőzfűtésű köpeny biztosítja. A gőztérből kikerülő anyag terítőcsigára jut, mely a szárítószalagon teríti el egyenletesen a terméket. A szárító keresztáramú, feladata a termék megemelkedett nedvességtartalmának és hőmérsékletének csökkentése. A nedves levegő elszívását, valamint a száraz, előmelegített levegő befúvását 2 db ventilátor végzi. A befúvott levegő finom porszűrőn keresztül jut a szárítóba, ahol 5 db egymás felett elhelyezkedő, légáteresztő szalag található. Az egyes szalagok közötti légelosztást zsaluk segítségével állítjuk.  Az elszívott levegő szilárd anyag szűrését multiciklon végzi. A párás levegő a kéményen át távozik. A szárítóból kilépő áru anyagféleségtől függően egy szállítószalagon, vagy szállítócsigán keresztül zsákolható le. A berendezés segítségével elérhető min. 99,9 %-os összcsíraszám csökkenést mikrobiológiai mérésekkel támasztjuk alá.

Műszaki adatai:
– Szélesség x Hosszúság x Magasság: 4200x7000x4000 mm Géptömeg: 2000 kg
– Elektromos teljesítményigény: 18 kW
– Gőzteljesítmény: 250 kg/h telített gőz
– Max. nyomás: 6,5 bar
– Szárító légteljesítmény: 4500 m3/h
– Max. hőmérséklet: 140 °C
– Hűtőteljesítmény: 9 kW
– Min. hőmérséklet: 5 °C
– Készáru teljesítménye: 200 kg/h