1. VKMI – Szállítócsiga:
Acél köpenycsőben forgó végtelenített csiga tolja maga előtt az anyagot. Az áru a csigára a fogadógaraton keresztül érkezik, és a kiömlő garaton keresztül távozik.
Hajtása keresztcsapos tengelykapcsolón keresztül történik, biztosítva ezzel a gyors szétszerelhetőséget, így a gyors tisztítást.

– Teljesítménye: 1200 [kg/ó]
– Csigaátmérő: 114 [mm]
– Anyagminőség: 1.4301 – Ko33

Elektromos adatok:
– hálózati feszültség: 3x380V/220V 50 [Hz]
– motor típusa: Lammers Siti MU 50
– bemenő teljesítmény: 0,37 [kW]
– motor fordulatszáma: 100 [1/min]

2. VKMI – Szállítószalag:
Különféle anyagok szállítása. Kettő darab görgőn végtelenített szalag fut, melyet egy villanymotoros hajtómű hajt.
A berendezés acél zártszelvényből hegesztett váz mindkét végébe laposvas csúszkákban csapágyazott rozsdamentes görgők kapcsolódnak állíthatóan. A hajtás felőli oldalon a feszítő elemhez kapcsolódik a motortartó kengyel. A motor görgőslánccal hajtja a görgőt. A szalagváz oldalához laposvasak kapcsolódnak, melyek a szalag fölötti szegélyt  tartják. A laposvasak alsó részéhez a heveder alsó ágát támasztó görgők kapcsolódnak. A heveder fölső ágát alulról műanyag csúszófelület támasztja.

Főbb szerkezeti egységek:
1. Váz
2. Heveder a görgőkkel
3. Hajtás

4. Szalagszegély a támasztógörgőkkel.

3. VKMI – Adagolószalag “KO”
Feladata a különféle féltermékek kíméletes továbbítása. Kettő darab görgőn végtelenített szalag fut, melyet egy villanymotoros hajtómű hajt. Acél zártszelvényből hegesztett váz mindkét végébe laposvas csúszkákban csapágyazott rozsdamentes görgők kapcsolódnak állíthatóan. A hajtás felőli oldalon a feszítő elemhez kapcsolódik a motortartó kengyel. A motor görgőslánccal hajtja a görgőt. A szalagváz oldalához laposvasak kapcsolódnak, melyek a szalag fölötti szegélyt tartják. A laposvasak alsó részéhez a heveder alsó ágát támasztó görgők kapcsolódnak. A heveder fölső ágát alulról műanyag csúszófelület támasztja. 

Műszaki adatai:
–    Szélesség x Hosszúság x Magasság: 1150x2250x3500 mm Géptömeg: 300 kg
–    Adagológarat hasznos térfogat: 150 l
–    Emelési magasság: 3000 mm
–    Elektromos teljesítményigény: 1,1 kW
–    Készáru teljesítménye: 0,2-1 T/h