1.  VKMI – Adagológarat rezgőadagolóval “KO”
Zártszelvény kerethez spirálrugón keresztül kapcsolódó, öntöttvas házas, korrózióálló acél tálcás, elektromágneses tekerccsel működtetett adagoló szerkezet. Zártszelvény hossztartókhoz, menetesen állíthatóan kapcsolódik egy talplemez. A talplemezhez spirál rugókkal csatlakozik a rezgőfej. A rezgőfejhez csavarkötéssel kapcsolódik egy korrózióálló acélból készült tálca. A rezgőfej elektromágneses tekerccsel működik, melynek rezgése elektronikusan, fokozatmentesen állítható.

 

2.  VKMI – Csigás adagológarat “KO”
Feladata a különféle féltermékek továbbítása.
Acél köpenycsőben forgó végtelenített csiga tolja maga előtt az anyagot. Az áru a csigára a fogadógaraton keresztül érkezik, és a kiömlő garaton keresztül távozik. Hajtása keresztcsapos tengelykapcsolón keresztül történik, biztosítva ezzel a gyors szerelhetőséget, így a gyors tisztítást. Csigaátmérő: Ø114 mm.

Műszaki adatai:
–    Szélesség x Hosszúság x Magasság: 1150x1850x2600 mm Géptömeg: 300 kg
–    Adagológarat hasznos térfogat: 150 l
–    Emelési magasság: 2000 mm
–    Elektromos teljesítményigény: 1,1 kW
–    Készáru teljesítménye: 0,2-1 T/h

3. VKMI – Serleges felhordó “KO” – 5 m
A serleges felhordó feladata a magas sótartalmú poros, ömlesztett anyagok függőleges szállítása.
A függőleges helyzetű hevederre erősített serlegek a berendezés alsó részén belemarkolnak az anyagba, és azt felfelé továbbítják. Felül a hajtógörgőn való átforduláskor a kanalak a kiömlő csonkba öntik az árut. A szerkezet teljesen zárt, kiporolás mentes.

Műszaki adatai:
–    Szélesség x Hosszúság x Magasság: 800x1850x5000 mm Géptömeg: 500 kg
–    Elektromos teljesítményigény: 0,55 kW
–    Készáru teljesítménye: 4 T/h