1. VKMI – Nedvesítő berendezés:
A nedvesítő berendezésbe adagolt anyag közvetlenül a nedvesítő házba kerül ahol ellenáramú keveréssel elindul a homogenizálás valamint a fedlapra szerelt fúvókaházba ágyazott, a kívánt folyadék hozzáadását szolgáló fúvóka elvégzi a nedvesítést. 

 2. VKMI – Puffertartály:

A berendezés rendeltetése: Az előaprított őrlemény légrendszerből történő kiválasztása, tárolása az őrlőkövek biztonságos anyagellátása, valamint adagolása végett.
Rövid működési leírás: A gyűjtőtartályba légáram szállítja az őrleményt. A tartály feladata a légáramból való kiválasztás és az anyag gyűjtése. A tartályban forgó kaparószerkezet található, mely az őrlemény tömörödését    akadályozza meg. A tartály aljához több kiadagoló szerkezet is kapcsolható, így képes több köves egységet párhuzamosan anyaggal ellátni.

A berendezés szerkezeti felépítése: A tartály acél zártszelvényből hegesztett vázon nyugvó, korrózióálló acéllemezből hegesztett henger alakú edény, amelyet alulról egy csonka kúp zár le. Az anyag tömörödését gátló kaparószerkezet lánchajtással hajtott, nemesacélból készült, alja kardáncsuklóval végződik. A tengely alsó és felső vége műanyag  csapágyakon fut. A tartály aljához térfogatadagolók kapcsolódnak.