A szárításnak, mint tartósítási eljárásnak az a feladata, hogy az egyes szárítandó élelmiszerek nedvességtartalmát olyan mértékben csökkentse, mely alatt a mikroorganizmusok nem képesek fejlődni.
A szárítás általában meleg levegővel történik, amely az élelmiszert felmelegíti, nedvességtartalmának egy részét elpárologtatja végezetül a keletkezett párát elszállítja.
A szárítás során tehát egyidejű hő-, anyag- és impulzustranszport játszódik le. A hőátadás a levegőből az anyag felé, míg a komponensátadás (párolgás) az anyagból a levegő felé irányul. Az impulzusátadás a szárítólevegő mozgatásában, a pára elszállításában nyilvánul meg. A folyamatban lényeges szerepet játszik tehát a (nedves) levegő fizikai állapota, nedvességfelvevő képessége, és a szárítandó anyag szerkezete, nedvességleadó képessége.
Szárítóinkat tálcás és szalagos kivitelben gyártjuk: 30 – 1000 kW-ig.
Igény szerinti kiszolgáló gépekkel úgy, mint:
- fogadó garat,
- mosó berendezés,
- csurgató berendezések,
- szállítószalag,
- szeletelő berendezés.