A szárításnak, mint tartósítási eljárásnak az a feladata, hogy az egyes szárítandó élelmiszerek nedvességtartalmát olyan mértékben csökkentse, mely alatt a mikroorganizmusok nem képesek fejlődni.

A szárítás általában meleg levegővel történik, amely az élelmiszert felmelegíti, nedvességtartalmának egy részét elpárologtatja végezetül a keletkezett párát elszállítja.

A szárítás során tehát egyidejű hő-, anyag- és impulzustranszport játszódik le. A hőátadás a levegőből az anyag felé, míg a komponensátadás (párolgás) az anyagból a levegő felé irányul. Az impulzusátadás a szárítólevegő mozgatásában, a pára elszállításában nyilvánul meg. A folyamatban lényeges szerepet játszik tehát a (nedves) levegő fizikai állapota, nedvességfelvevő képessége, és a szárítandó anyag szerkezete, nedvességleadó képessége.

Szárítóinkat tálcás és szalagos kivitelben gyártjuk: 30 – 1000 kW-ig.

Igény szerinti kiszolgáló gépekkel úgy, mint:

  • fogadó garat,
  • mosó berendezés,
  • csurgató berendezések,
  • szállítószalag,
  • szeletelő berendezés.
    paprika